Menu

Wat meenemen naar een afkickkliniek?

Wil je hulp krijgen om van een verslaving af te komen en weer grip krijgen op je eigen leven? Dan kun je ervoor kiezen je op te laten nemen in een afkickkliniek. Je laten opnemen in een kliniek is geen makkelijke keuze en vraagt moed. Toch kunnen professionals in een kliniek je goed helpen van je verslaving af te komen. Afkickklinieken bevinden zich overal ter wereld. Je kunt bijvoorbeeld ook naar een afkickkliniek Zuid-Afrika gaan, om in een zeer rustgevende omgeving je verslaving te overwinnen. Als het eenmaal zover is en je je koffer gaat inpakken, zul je misschien twijfelen over wat je allemaal mee moet nemen. Sommige producten zijn echt nodig, terwijl andere producten dat niet zijn maar je verblijf wel een stuk prettiger kunnen maken. 

Noodzakelijke spullen 

Of je nu naar een afkickkliniek, of naar een eetstoornis kliniek, kliniek voor eetstoornissen gaat, er zijn een aantal spullen die je in ieder geval nodig hebt. Je moet in ieder geval je eigen medicijnen voor de eerste drie dagen meenemen. Ook zul je een overzicht van je medicijnen mee moeten nemen, zodat de kliniek jouw medicijnen je de rest van je verblijf kan verstrekken. Verder is het nodig om een identiteitsbewijs en genoeg geld mee te nemen. Verder is het belangrijk dat je je eigen persoonlijke verzorging meeneemt. Denk hierbij aan shampoo, zeep, deodorant etcetera. Tot slot neem je natuurlijk ook genoeg kleding mee, waaronder ook sportkleding. 

Spullen om je verblijf aangenamer te maken

Verder zijn er ook spullen die je mee kunt nemen om je verblijf wat prettiger te maken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld boeken of tijdschriften. Ook kun je je telefoon meenemen. Wel kunnen er per kliniek regels gelden voor het gebruik van je telefoon. Verder is het ook aan te raden om hobbyspullen mee te nemen, bijvoorbeeld puzzels of een schetsboek. Tot slot is het ook fijn om slippers of sloffen, je eigen kussen en een badjas mee te nemen.  

Wat mag je niet meenemen?

Verder zijn er ook een aantal producten die verboden zijn om mee te nemen. Dit kan per kliniek verschillen, dus informeer hier tijdig naar. Er geldt in ieder geval dat je geen alcohol, drugs en wapens mee mag nemen. Laat voorwerpen die als gevaarlijk kunnen worden gevonden ook thuis. Wanneer de begeleiding voorwerpen vindt die zij gevaarlijk achten, kunnen deze in beslag worden genomen. Neem verder ook geen grote meubelstukken mee. Als richtlijn kun je de kliniek als ziekenhuis zien. Wat je mee zou nemen naar het ziekenhuis, kun je ook meenemen naar de kliniek. 

Wat laat je nog meer thuis?

Tot slot zijn er ook een aantal spullen die je beter thuis kan laten. Zo is het beter om niet te veel waardevolle spullen mee te nemen. Natuurlijk hoef je er niet vanuit te gaan dat alles gestolen kan worden, maar het risico is altijd aanwezig. Daarom is het aan te raden om dure apparaten thuis te laten en ook niet teveel contant geld mee te nemen. Verder is het ook niet nodig om je laptop mee te nemen. Soms is dit zelfs ook niet toegestaan. Houd er rekening mee dat wanneer je toch een laptop meeneemt, je deze op jouw kamer moet laten en niet altijd mag gebruiken. Als je precies wilt weten wat wel en niet mee mag, kun je het beste even contact op nemen met de kliniek.