Menu

Wasbare luiers kopen? Dat doe je zo

Wasbare luiers worden steeds populairder. Hoe komt dat? Het is dé nieuwe manier om duurzaam en goedkoper luiers te gebruiken. Hoe werkt zoiets? En waar kun je wasbare luiers kopen? Waar moet je aan denken als je ze koopt? In dit artikel komen al deze vragen aanbod. Zo ben jij helemaal klaar voor jouw eerste keer wasbare luiers kopen.

Hoe wasbare luiers werken

De wasbare luiers zijn dus super duurzaam. Dit komt omdat ze steeds worden hergebruikt. Is dit niet vies? Nee zeker niet! Je gaat de luiers na gebruik natuurlijk eerst wassen. Bij de meeste winkels krijg je bij de luiers ook een instructie met hoe je ze moet wassen. Vaak doe je ze eerst in een spoelwas en was je ze daarna op 60 graden. Omdat de luiers worden hergebruikt, scheelt dit veel grondstoffen in de natuur. De luiers hoeven niet te worden verwerkt in het afval en er hoeven ook geen nieuwe gemaakt te worden. Daarnaast kan wasbare luiers kopen, ook heel wat geld schelen.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten luiers als je kijkt naar wasbare luiers. Vaak verschillen deze dan qua systeem. Welk systeem je het beste kunt kopen, hangt af van wat jij wil en wat handig voor jou is. Zo heb je een tweedelig systeem, een inleggers systeem en een alles-in-een-systeem. Een tweedelig systeem bestaat, natuurlijk, uit twee delen; een basis luier die absorbeert en een overbroekje dat waterafstotend is. Deze combinatie zorgt er voor dat de luier goed waterdicht is. Deze wasbare luier kopen is een goed idee voor bijvoorbeeld tijdens de nacht.

Inleggerssysteem

Ook bestaat het inleggers systeem. Dit systeem is heel simpel en ook zeker betaalbaar. Je hebt een waterafstotend overbroekje, waar je een inlegger inlegt. Deze inlegger is absorberend. Wanneer jouw kindje net iets vaker plast, kun je ook meerdere inleggers in het overbroekje doen. Je hebt verschillende inleggers waar je uit kunt kiezen. Een inlegger wordt ook wel een booster genoemd. Dit werkt precies hetzelfde als een inlegger en is ook absorberend. De inleggers heb je in verschillende merken met verschillende eigenschappen.

Alles-in-een-systeem

Dan heb je nog het alles-in-een-systeem. Dit systeem is het aller makkelijkste. Het lijkt ook wel een beetje op het tweedelig systeem. Het overbroekje en de basis luier zijn dus één luier geworden. Dit is erg handig voor wanneer je het niet fijn vindt om een luier in twee delen te doen, of om een inlegger te gebruiken. Het is wel goed om te weten dat deze luiers iets minder goed absorberen dan het tweedelig systeem.

De wasbare luiers kopen die jij fijn vindt

Koop vooral de wasbare luiers die jij zelf fijn vindt. Wasbare luiers kopen die je niet fijn vindt en toch nooit gaat gebruiken is zonde. Kies dus wat jij het handigst vindt en wat het beste past bij jouw kindje. Kijk naar wat je nodig hebt op www.billenboetiek.nl en maak op basis daarvan een keuze. Dan moet het helemaal goed komen.