Menu

Motorkledingtrends: Textiele motorjassen

Eén van de motortrends zijn de textiele motorjassen die bij het rijden van zo een motorfiets horen. Textiele motorjassen kun je het heel jaar door dragen. Dit door de stelmogelijkheden die zo een motorjas bezit. De meeste textieljassen zijn voorzien van verschillende elementen waardoor ze je perfect beschermen tegen elk weeromstandigheid. Deze motorjassen zijn gemaakt van verschillende verweven stoffen. Een van ze is polyester. Hiervan word er een laag aan de motorjas toegevoegd zodat het makkelijk meegeeft. Om het bestand te maken tegen slijtage wordt er cordura of kevlar toegevoegd. Dit zal maken dat de textiel motorjas bij een eventuele val niet zal openslijten of smelten.

Beschermers die zich bevinden in textiele motorjassen

De meeste textiele motorjassen hebben schouder en elleboog beschermers. Degelijke textiele motorjassen bestaan uit schouder en elleboog beschermers die gekeurd zijn. Er bestaat ook de mogelijkheid om jouw motorjas up te graden met duurzame beschermers. Je kunt je jas ook laten toerusten met rug beschermers hetgeen de kans op letsel aan de rugwervels kan voorkomen. Voor sportief gebruik zijn er daarvoor speciale rug beschermers ontwikkeld. Om het geheel af te maken kun je ook harde borstpantsers (zorg ervoor dat ze gekeurd zijn) laten integreren.

Voor lange ritten

Ieder motorrijder hoort een textiele motorjas te bezitten. Voor motorijders die lange ritten afleggen is het een must. Het is een mooie aanwinst om als motorrijder zo een textiele motorjas in je voorraadkledingstukken te hebben. Behalve het veelzijdige karakter en de eigenschappen van de jas, is ook de stijl per persoon bepalend. Om te weten welke textiele motorjas bij jou past zal je moeten kiezen tussen de verschillende merken, kleuren en stijlen. Wat van essentieel belang is, is dat je een motorjas aanschaft die goed past en de nodige bescherming biedt. 

De verschillende soorten textiele motorjassen

Deze jassen zien er heel sportief uit en zal de gewenste taken waarvoor het gemaakt is doeltreffend uitvoeren. Het kan ook als tour jas gebruikt worden. Zo heb je:
– De textiele motorjassen die luchtig zitten en goede ventilatie biedt, geschikt voor de zomerdagen.
– De textiel motorjassen met Gore-Tex membraam. De functie van dit materiaal is dat het de motorjassen volledig wind- en waterdicht maakt. Het heeft een luchtdoorlatende werking. En is vochtbestendig Bijvoorbeeld als je gaat zweten kan het vocht makkelijk worden geventileerd. Maar water kan van buitenaf niet door dringen.
– Daarnaast heb je ook textiele motorjassen met thermovoering die ervoor zorgen dat je tijdens de winter warm blijft.