Menu

Hoe kies je de juiste werkkleding uit?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om werknemers werkkleding te laten dragen. Naast het feit dat het voor sommige sectoren belangrijk is om veilig aan het werk te gaan, heeft het ook enkele bedrijfsvoordelen. Bijvoorbeeld dat het bijdraagt aan de naamsbekendheid van een bedrijf. In dit artikel leg ik uit hoe je de juiste werkkleding uitkiest. 

Wet- en regelgeving

De belangrijkste functie van werkkleding is het waarborgen van de veiligheid. Er zijn ontzettend veel beroepen waar bepaalde werkkleding verplicht is. Denk bijvoorbeeld aan timmerman die onder andere een beschermende werkbroek moet dragen. Hiervoor zijn er allerlei wetten en regels opgesteld. Het eerste dat je moet doen om de juiste werkkleding uit te kiezen is om te kijken naar de veiligheid die gewaarborgd moet worden.

Uitstraling van het bedrijf

De werkkleding die de werknemers aan hebben, draagt bij aan de uitstraling van het bedrijf. Mensen die de werknemers op straat tegenkomen krijgen gelijk een beeld van het bedrijf. In principe zijn de werknemers het aanspreekpunt. Het is dus belangrijk dat de kleding aansluit aan de waarde die het bedrijf wil uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die verwerkt zijn in het logo. Dan komt het beeld dat je naar de klant wil uitstralen overeen als de werknemers dezelfde kleur kleding dragen. 

Pasvorm en voorkeuren

Voordat er een keuze wordt gemaakt over welke kleding er bestelt gaat worden, is het belangrijk om te kijken naar de wensen en behoeften van de werknemers. Ieder persoon is namelijk anders en heeft een andere pasvorm en andere voorkeuren. De een werkt graag in een Tricorp polo en de ander werkt liever in een dikke trui. Daarnaast is het aan te raden om zoveel mogelijk in een keer te bestellen. Vaak leveren grotere bestellingen in een keer een leuke kortingsactie op. 

Wil je graag nieuwe bedrijfskleding bestellen voor jouw werknemers? Neem dan snel een kijkje op https://www.tricorpstore.com/