Menu

Dit wil je hebben op je verjaardagsfeest

Heb je een groot feest op de planning staan, bijvoorbeeld voor je verjaardag? Dan is dat natuurlijk een ontzettend leuk vooruitzicht. Hoe leuk is het om gezellig met vrienden en familie bijeen te komen en dit leuke moment samen te vieren. Het verzorgen van een geslaagd feest vraagt wel wat voorbereiding en planning. Zeker als je een wat groter feest organiseert of nog niet eerder een feest hebt georganiseerd zul je je misschien afvragen hoe je van je feest een succes maakt. Om je op weg te helpen zijn dit dé benodigdheden voor een geslaagd feest. 

Feestversiering voor een geslaagd feest

Allereerst mag natuurlijk de feestversiering niet ontbreken. Het leuke van feestversiering is dat je de locatie helemaal naar eigen wens aan kunt kleden. Om te beginnen zijn vlaggen en ballonnen een goede keuze. Wanneer het feest ter gelegenheid van je verjaardag is, is het ook leuk om vlaggen en ballonnen met jouw leeftijd erop op te hangen. Verder kun je de taart en hapjes extra versieren met kaarsjes en vlaggen prikkertjes. Verder is ook de aanschaf van kartonnen bordjes en bekertjes de moeite waard. Niet alleen zijn deze verkrijgbaar in vrolijke printen, kartonnen bordjes en bekertjes zijn ook ontzettend praktisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barbecue. Kartonnen eetgerei bespaart je hier een hele hoop afwas na afloop. 

Verjaardagsfeest in thema

Verder is het ook ontzettend leuk om een thema feest te organiseren. Je kunt de locatie, aankleding, catering en activiteiten dan vervolgens helemaal aan dit thema aan passen. Zo zorg je voor een uniek en onvergetelijk feest, omdat ook de mensen zelf anders gekleed komen. Leuke thema’s zijn onder andere black and white, disco, hawaii of gemaskerd bal. Ook thema’s zoals de 80’s, oktoberfest, cowboys en indianen en hollands doen het altijd goed. Met decoratie passend bij het thema maak je het feest compleet. Kies voor het hawaii thema bijvoorbeeld voor bloemenkransen en palmbomen. Zo komt iedereen gegarandeerd in de stemming!

Entertainment en activiteit

Ook is entertainment op je feest een erg leuk idee. Afhankelijk van het aantal gasten kun je een band laten komen die je je favoriete muziek live laat spelen. Naast muziek kun je je gasten ook vermaken met spellen en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een photobooth huren of een quiz of karaoke organiseren. Zorg er ook voor dat er een aantal spellen aanwezig zijn. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zullen met spelletjes de grootste lol beleven. Bijkomend voordeel van spellen en activiteiten is dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt en elkaar makkelijk leert kennen. 

Bijzondere momenten vastleggen

Een feest op zich is natuurlijk al ontzettend leuk. Hoe leuk is het dan om alle gezellige momenten terug te kunnen zien! Daarom is het erg leuk om bijvoorbeeld een vriend of familielid te vragen om af en toe wat foto’s of video’s te maken. Wanneer je budget wat groter is, kun je ook een professionele fotograaf inhuren. Bespreek van tevoren welke momenten je graag vastgelegd wilt hebben. Tot slot is het ook erg leuk om wegwerpcamera’s aan te schaffen en deze over de feestlocatie te verspreiden. Zo kunnen alle gasten zelf leuke foto’s maken, waarmee je zelf na ontwikkelen verrast zult worden. Succes gegarandeerd!