Menu

De leukste kleding voor een verjaardag op vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd een feest; lekker genieten van de zon, het strand en elkaar zonder zorgen aan je hoofd. Een vakantie wordt nog eens extra bijzonder als je je verjaardag op vakantie viert! Bij zo’n bijzondere gebeurtenis hoort natuurlijk ook een leuke outfit. Zo kan je op deze feestelijke dag in je mooiste outfit stralen op het strand of aan het zwembad. Of misschien maak je wel een citytrip. Ook dan zorgt een leuke outfit ervoor dat je je helemaal jarig voelt. Als je op zoek bent naar een leuke outfit voor je verjaardag, dan speelt de locatie een belangrijke rol. Op een vakantie Curaçao zul je waarschijnlijk heel andere kleding dragen dan tijdens een citytrip. 

Verjaardags kleding voor een strandvakantie

Bij een strandvakantie zullen de temperaturen al gauw richting de 30 graden oplopen. Het is daarom verstandig om hier bij je verjaardags outfit rekening mee te houden. Neem bijvoorbeeld een vakantie Curaçao; de mode op dit eiland is luchtige en lichte kleding. Kies daarom voor een mooie luchtige jurk, of een korte broek met een mooie blouse. Je kunt je outfit aanvullen met een zomerse hoed en een zonnebril. Voor de echte beach look maak je je outfit compleet met leuke slippers of sandalen. 

Verjaardags kleding voor een stedentrip

Een heel ander type vakantie is een citytrip. De stranden en de zee maken plaats voor leuke winkels, terrasjes en restaurants. Deze andere omgeving vraagt natuurlijk ook om een andere outfit. Check allereerst goed de temperatuur van je bestemming. Over het algemeen geldt dat de temperaturen hier wat lager liggen dan bij een strandvakantie. Daarom is bijvoorbeeld een lange jurk erg geschikt. Voor mannen is een broek met een mooi overhemd een geschikte optie. Omdat je tijdens een citytrip over het algemeen veel loopt, is goed schoeisel erg van belang. Dat betekent gelukkig niet dat je meteen je bergschoenen aan zult moeten trekken. Kies bijvoorbeeld voor leuke sneakers die lekker lopen, om toch die trendy look te behouden. 

Kledingtrends van deze zomer

Wanneer je dan op zoek bent naar die ideale vakantie outfit, is het ook altijd leuk om even naar de trends van dit moment te kijken. Tegenwoordig zijn felle, zomerse kleuren helemaal in. Daarnaast mag je ook in lila en bruintinten gezien worden. Nog altijd is de trenchcoat populair, ideaal voor een citytrip. Wanneer het weer meezit, kun je voor een tube top met flared jeans kiezen. Verder zijn natuurlijke kleuren ook helemaal in de mode. Wil je wat meer opvallen? Kies dan voor felle kleuren of een tropische print. 

Hoe neem ik mijn kleding mee?

Als je je verjaardags outfit bij elkaar gevonden hebt, wil je natuurlijk ook dat deze mooi op je bestemming aankomt. Zeker als je met een koffer reist, is de ruimte vaak beperkt, met als gevolg dat je kleding bij elkaar opgepropt zit en kreukt.Op kreukels te voorkomen kun je gebruik maken van plastic tassen. Leg hiervoor een plastic zak onderin je koffer, vouw vervolgens je kleding netjes op en leg deze op de zak. Dek de kleding vervolgens af met nog een plastic zak. Door het gladde oppervlak van de zakken blijft je kleding ook mooi glad en voorkom je kreukels. Zo kun je op je verjaardag van je mooie vakantie outfit genieten.